27 februar 2012

Mobning

"Drengen du slog i hallen i dag, han begik selvmord et par minutter efter. Pigen du kaldt en luder, hun er en jomfru. Drengen du kaldte kedelig, han er nødt til at arbejde hver aften, for at forsørge sin familie. Pigen du skubbede, hun er allerede misbrugt derhjemme. Pigen du kaldte fed, hun prøver at sulte sig selv. Den gamle mand du gjorde grin af, han havde grimme ar i hele hans ansigt, fordi han kæmpede for sit elskede land. Drengen du gjorde grin med for han græd, hans mor er indlagt på sygehuset, og i livsfare. Du tror, du kender dem. Gæt engang? Det gør du ikke! Sæt denne ind på din væg, hvis du er imod mobning."

Kender du disse statusser fra FB??

Jeg har et ambivalent forhold til dem... Jeg er enig i at mobning er et mega vigtigt emne, som til tider overses. Men er det ikke som om man glemmer vigtigheden bag når man laver disse kædebreve- som det vel i bund og grund er- som man (mig selv inklusiv) copy paster i et væk og sætter på sin status i hvad 2 timer inden man da lige må fortælle, at junior nu selv kan lave pølser....
Jeg mener, bare udvander ,man ikke effekten af disse tiltag eller kommer der vitterlig mere fokus på emnet??
Jeg er i tvivl.. Jeg mener, nemlig at det er et ESSENTIELT emne som bare ikke må overses eller glemmes.
Det er min egen største frygt at min datter skal blive offer for dette eller værre endnu skal blive mobberen.
Jeg har selv lidt under mobning største delen af min barndom og ungdom.. Hvilket har været en hæmsko langt op i voksenårene.

Derfor rammes jeg nok også endnu dybere af sådanne status, og ved hvilke grufulde følelser der ligger bag... Jeg er bare i tvivl om dem der faktisk burde lærer noget af dette overhovedet fanger budskabet...
Mobning er et grufuldt psykisk totur redskab, det kan knække mennesker på måder man slet ikke kan forestille sig. Heldigvis er der kommet langt mere fokus på området, de senere år og vi er opmærksomme på hvilke effekter og konsekvenser det kan have.
Men trods denne øget bevågenhed, er der stadig forældrer, der ikke ser deres børn eller vil erkende hvis deres barn er mobberen. og det er nok det næste skridt at sætte ind overfor.. TAG ANSVAR og lær jeres børn at behandle alle mennesker lige..

Jeg ved godt det er utopi,lige såvel som fred i verden.. Men hvis man ikke gør noget sker der heller ikke noget.. 

Det var lige dagens strøtanker herfra min sygeseng.. øv øv hader at have halsbetændelse...

1 kommentar:

  1. Den slags statuser er latterlige, mest fordi de gerne plejer at inkludere noget i retning af "Jeg ved at 99% af jer ikke vil dele det, men den sidste procent har et hjerte, er rigtige venner og gode mennesker".

    SvarSlet

Tak fordi du læser min blog. Jeg værdsætter alle kommentarer, da de er med til at holde liv i bloggen.
Jeg læser alle kommentarer men overskuddet er desværre ikke altid til at svare ...
Du er mere end velkommen som fast læser.